Oudtshoorn 24 - 25 mars

 

Lämnar Plettenberg efter frukost och kör N2 västerut. Vänder vänster strax före Knysna ut mot havet. Kommer högt upp ute vid Knysnabuktens utlopp till Indiska oceanen. Grått och disigt.

Vid klart väder är utsikten hänförande in mot Knysna och även ut över havet. I bukten går turistbåtar ut till inloppet. Att navigera in i bukten från öppna havet är ett risktagande. Många har förlist här genom åren på de otaliga grund och undervattensskär som döljer sig under vattenytan.

Vidare via George till Oudtshoorn några mil norrut över bergen. Allt efter som vi lämnar bergskedjan bakom oss, spricker molnen upp och solen lyser upp det vackra landskapet.

 
 

 
 
 
 
 

Framme i Oudtshoorn kommer vi rakt in i en stor folk- och musikfestival. Tar oss direkt till vårt boende på Dee Zeekoe Guest Farm. En spartanskt inredd timrad koja vid kanten av en liten sjö. Väldigt häftigt.

Besöker så en strutsfarm där Anders skall få uppleva sin dröm om strutsridning. Själv gjorde jag det 2005. Jodå, Anders klarade det riktigt bra och länge. Visst ser han lycklig ut på strutsryggen.

 
 
 
 

Efter strutsäventyret parkerar
vi vid festivalområdet. Strosar runt i vimlet bland alla människor och dricker öl och lyssnar på musik.
På en festivalscen sjunger Carlos, en ny förmåga som precis släppt sin första CD. Inte min musik, men ändå just här ganska mysigt. Och ölen är billig.
 
 
 
 

Åt lunch tidigare på strutsfarmen - strutspajer så klart - så vi köper lite mat med oss hem att värma i micron tillsammans med en flaska gott vin.
Njuter på kvällen en god whisky på terassen. Varmt och behagligt och mycket mörkt.

Morgonljuset över bergen och det stilla vattnet i sjön, ger ett rofyllt intryck. Efter frukost i trädgården vid huvudlodgen, lämnar vi Oudtshoorn för vidare färd mot Sanbona Wildlife Reserve.