Sanbona Wildlife Reserve 25 mars

 

Färden går västerut längs bergskedjan Little Karoo. Bra vägar genom spektakulära och vackra omgivningar. Det är drygt 20 mil till Sanbona. Har gott om tid för fikapaus i Barrydale.

Anders sitter vid ratten vilket ger mig frihet att låta kameran jobba. Är faktiskt svårt att hålla avtryckarfingret i styr. Allt är bara så otroligt vackert.

 
 
 
  Fikastället i Barrydale, (ovan).

Är framme vid infarten till Sanbona strax efter tolv. Har nu ytterligare 25 km på slingriga grusvägar innan vi når lodgen där vi skall bo tre dagar. Långt ute i ingenmansland.


 
 

Vy från vårt rum och uteplatsen, (t v).
Äter en tre rätters lunch med gott vin vid 14-tiden.
Kl 16 är det dags att klättra upp i safarijeepen för några timmars upplevelser bland djuren (förhoppningsvis).

Sanbona är ganska ny som safaripark. Endast 7 år sedan starten. 17 aktiva gårdar fick inlösas för projektet. Parken har därför ett relativt fåtal djur av varje art. Chansen att få uppleva dem alla är inte så stor, tyvärr.

Ser lite olika antiloper och som här på bilden, en Oryx eller Gemsbock som den också heter. Mycket vacker och mycket god. Lämnar jeepen för en promenad ut till girafferna, vilket känns häftigt. Några glas vin smakar bra ute i buschen innan kvällsmörkret faller över oss på hemväg till lodgen. Dusch och 3-rätters middag med gott vin, så klart.