Sanbona Wildlife Reserve 26 mars

Morgonsafari kl 06,00 med sikte på att finna geparder (Cheeta). Några av djuren är utrustade med radiosändare, vilket är vanligt i många av Afrikas djurreservat.

Vår ranger Kristoff radiopejlar och ser dem snart långt ute på savannen. Allt för långt från där vi är. Vad göra? Så klart att promenera ut till dem, OK ...

 
 
 

... Och vi gjorde så efter att Kristoff övertygat oss om att normalt är geparder inte farliga för människor. Normalt - vad är normalt i detta sammanhang? En hona med 3 fullvuxna ungar och dessutom ett kadaver som måltid, är det ett normalt tillstånd?

Den här stunden som blev till en halvtimme ungefär, är den mest fantastiska enstaka händelse av alla jag upplevt i Sydafrika och dess grannländer. Alldeles otroligt! Vilka vackra djur och i rätt miljö.

Vi är på ca 5 - 6 meters avstånd som närmst, även om de flesta bilderna är tagna med teleobjektiv. Det här gav mersmak för viltfotografering.

 
 
 

Efter upplevelsen med geparderna och en stunds fika vid bilen, återvänder vi till lodgen för riktig frukost kl 10. Några timmars avkopplande vila vid poolen och en kall öl gör inte ont.

Vi bor i vänstra delen av det gula huset på bilden t v.

Lunch med vin strax efter kl 13. Sedan ytterligare några timmar före kvällssafarin.

 
 
 
 

Strax utanför lodgen stannar vi vid en grotta (t h), med mycket gamla målningar av Sanfolket. Är originalmålningar, har alltså inte förbättrats alls.

Sanfolket eller Bushfolket, är i dag bara en spillra av sitt ursprung.

 
 
 
 
 

Elefanterna vill inte riktigt visa sig i dagsljuset. Senare på kvällen när mörkret tagit över, ser vi flera på väldigt nära håll, men då räcker inte ljuset till för fotografering. Dom passerar så nära vår bil att vi inte fick använda blixt.

Som enda park i Afrika, finns det vita lejon i Sanbona. Dom är inte albinos, utan en egen art.

Middagen på kvällen består av en buffé på olika vilt.