Sanbona Wildlife Reserve 27 mars

 

Med spänning stiger vi upp vid 05,30. Det skall bli lejonjakt - med kamera - så förväntningarna är höga. Morgonljuset kryper upp över landskapet medan vi kör allt längre ut i vildmarken.

Vi är bara tre personer tillsammans med Kristoff, vår ranger. Visst är det väldigt tidigt att lämna sängen, men det här är så fantastiskt att få komma ut bland djuren på deras villkor, inget zoo här inte.

 
 

Inte alltid blir det som man tänkt. Visst hör vi lejonens dova och mäktiga morrande, men dom gömmer sig väl.

Kristoff försöker komma längre in i terrängen, men får ge upp. Då hade vi ändå nästan tappat andan flera gånger av hans spektakulära hantering av jeepen.

Djuren finns där ute, men är inte på humör för fotografering - i dag. Det är väl lite av spänningen att inget är givet. Det är ju ändå på djurens villkor vi är här.

 
 
 
 
 
 
 

Kvällsturen blir mer lyckosam. Springbockar och flodhästar alldeles i början. Senare kommer vi ganska nära några noshörningar ute i öppen terräng. Två djur passerar alldeles framför oss, verkligen häftigt.

Girafferna dyker upp igen inte så långt från noshörningarna. Ny promenad några 100-tal meter. Känns lite nervöst med tanke på noshörningarnas relativa närhet. Men allt går bra. Blir en ny dimension att få promenera i terrängen.

 
 
 
 
 

Kvällssolen färgar landskapet i varma röda färgtoner. Vi hinner med en kort paus i skymningen för att njuta av stillheten och tystnaden.

Hemma är ett långbord dukat för middagen.Men först väntar ett upptappat varmt bad, vilket är välkommet. I kväll sitter bara Svenska gäster runt bordet, märklig situation.

I morgon skall vi ha sovmorgon. Hoppar över den tidiga safarituren. Drar så vidare till Kapstaden.