Kapstaden 28 - 29 mars

 

Stannar till för fika i ett av Sydafrikas äldsta samhällen, Swellendam. Staden grundades av Holländska Ostindiska kompaniet 1745.

Naturscenerier fortsätter passera förbi på vår färd mot slutmålet i Kapstaden, Constantia Uitsig. Har inrättat oss i boendet vid 18-tiden.

Vi skulle äta på vingårdens "vanliga" restaurang, men där var fullbokat. Fick därför "nöja" oss med gårdens stjärnrestaurang "La Colombe", vilken fyra år på rad utnämnts till Sydafrikas bästa restaurang.

La Colombe blev också utnämnd som bästa restaurang i Afrika och 28:e bästa restauranng i världen 2006 av UK Restaurant Magazine.

 
 
Vårt boende är alldeles t v om trädet ovan, ganska mysigt.

Poolen fick vi tyvärr inte provat. Våra tre hela dagar var fulltecknade från morgon till kväll. Några dagar till hade inte varit fel.

Byggnaden t h är för avkoppling.
 
 
 

Efter en alldeles utsökt middag på La Colombe i gårkväll, skall vi nu med linbana åka upp på Taffelberget, drygt 1000 m över havet. Fantastisk utsikt över Kapstaden och Robben Island, där Mandela satt fängslad 18 år av sina totalt 27.

 
 
 

Stannar några timmar uppe på berget, där vi även äter lite lunch på serveringen.

Från kabinbanan kör vi rakt genom sta´n ner till Waterfront, ett hamnområde som har byggts om till gallerier, barer och restauranger. Dessutom med många inslag av livemusik och uppträdande. Kommersiellt, visst, men ändå med en viss charm och mysighet. Och så ser vi upp på Taffelberget där vi var tidigare under dagen.