Kapstaden 1 april

 

Sista heldagen på resan ägnas åt vinområden som Franschoek och Paarl. Stannar en längre stund hos Graham Beck, efter att först fått smaka några viner hos Cowlin, en för oss okänd vingård. Stannade även till hos Vrede en Lust, men utan vinprovning.

Hela vinvägen mot samhället Franschoek går längs en bred dalgång, väldigt smakfullt kantad av olika bergsformationer.

 
 
 

Denna moderna och vackra byggnad och inredning tillhör Graham Beck. Här får vi smaka ett antal verkligt goda viner, bl a deras prestige Pinnotage och ett himmelskt gott sött vin från 2003, Rhona Muscadel. Deras kundbemötande är av yppersta klass.

 
 
 

Kommer så fram till själva Franschoek, där vi parkerar bilen för en stunds fika och promenad. Åter igen ser vi den speciella byggnadsstilen som härrör från boertiden.

Något mindre trevligt är en skogsbrand uppe i bergen och som förmörkar himmlen. Pågår hela eftermiddagen så länge vi är kvar i vinområdena. Franschoek är en vacker plats där vi gärna hade velat stanna ett tag.

 
 
 
 

Röken från branden färgar landskapet i ett något rödaktigt skimmer och luktar dessutom.

Vi kör up i Paarl-området och besöker först vingården Fairview vars vin vi med välbehag drack på Sanbona. Gården är också känd för sin tillverkning av getost. Köpte en flaska av det här vinet att ta med hem. Kostade ca 95 SEK. Upptäckte hemma att vårt Systembolag har det här vinet för 102 kronor, jaja.

Besöker granngården Seidelberg, där jag var i höstas med Rosa bussarna. Dom har riktigt goda viner. Köpte en ny flaska av den jag hade med hem förra gången. Den finns inte på bolaget.

Båda dessa vingårdar och dess viner är pärlor.

 
 

Sista dagen avrundas på bästa tänkbara sätt, med ännu ett besök på La Colombe. Vi äter en 5-rätters meny med tillhörande vinpaket. Huvudrätten är Springbock.

Hemresedagen ger oss några extra timmar då flyget lyfter först på kvällen. Kör en sväng runt Kapstaden och bl a kollar upp om "min" tomt fortfarande ligger tom, vilket den gör (nedan). Det är bara lottovinsten på ett antal miljoner som fattas. Ack ja, drömma får man ...