Resfakta

B o e n d e

Plettenberg
22 - 24 mars
Oudtshoorn
24 - 25 mars
Sanbona Wildlife Reserve
25 - 28 mars
Cape Town - Constantia
28 mars - 1 april

 

Andra länkar till intressanta sidor om Sydafrika
Garden Route, fyllig info om sevärdheter, boende mm
http://www.gardenroute.co.za/
Om sydafrikanska vingårdar, (svenska) http://www.vinnytt.nu/VinGardarMall1/Sydafrika.htm
En mycket användbar sajt för sydafrikansk vin, (svenska)
http://www.wosa.co.za/
Seidelberg vingård http://www.seidelberg.co.za/
Fairview vingård http://www.fairview.co.za/
Graham Beck vingård http://www.grahambeckwines.co.za/


Bäst på resan - 6 i topp, (nästan en omöjlig uppgift)
Möte med geparderna Den absolut häftigaste enskilda händelse jag varit med om här nere under mina nu fyra resor. Djuren var ganska långt ute i terrängen dit vi inte kunde köra ens med en 4-hjulsdriven jeep.
"Vi promenerar ut till dem", säger vår ranger Kristoff, och vi bara undrar om vi hörde rätt. Och så blev det. En promenad på ca 400 meter och vi är väldigt nära en hona med tre nästan fullvuxna ungar. Som närmst ca 6 - 8 meter. En dryg halvtimme befinner vi oss där hos dessa otroligt vackra djur. Vilken känsla och vilken dröm för en fotograf.
Plettenberg och Keurboom stranden Att ännu en gång få vara på stranden som på sitt sätt är Tomas gravplats, känns väldigt mäktigt och gripande, men också rofyllt och nära.
Musikfestivalen i Oudtshoorn Lika oväntat som trevligt, fick vi uppleva en lokal folkfest med massor av musik och folkvimmel.
Sanbona Wildlife Reserve Parken generellt blev en stor behållning trots relativt fåtal djur. Boendet med mat och dryck bara så perfekt. Vi kände oss mycket VIP.
Graham Beck Besöket på vingården med dess vänliga bemötande och goda viner.
La Colombe Ett privilegium att få avnjuta en måltid här till relativt få pengar. Är trots allt en restaurang i världsklass.